Page content

Machinaal herbestraten met de Stenenlegger

Machinaal herbestraten = Stenenlegger = IGMS

De door de IGMS Groep ontwikkelde Stenenlegger brengt machinaal herbestraten binnen handbereik. De Stenenlegger zet een concrete stap voorwaarts naar betere arbeidsomstandigheden voor de stratenmaker.

Door zijn doordachte uitvoering is het machinaal herbestraten met deze machine aanzienlijk minder ongezond als bij de traditionele manier van bestraten. 99% van de bestratingwerkzaamheden kunnen met de Stenenlegger op stahoogte worden gerealiseerd. Machinaal herbestraten | Stenenlegger

Prima, hoor ik u zeggen, ergonomisch verantwoord, betere arbeidsomstandigheden, gelukkigere medewerkers, maar hoe is het met de economische verantwoording?

De IGMS bestaat uit bestratingbedrijven, flexibel, multifunctioneel inzetbaar, kwaliteit waar we voor staan, bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook bewust van de verantwoordelijkheid naar onze eigen bedrijven. Van de praktijk voor de praktijk, wij zijn als u, en weten wat belangrijk is bij machinaal herbestraten.

Compact, Multifunctioneel, Productief

De basis van de Stenenlegger is een aanhangwagen, eenvoudig van en naar het werk te vervoeren. Uitgerust met een mover systeem, dus op het werk kan hij zichzelf verrijden zonder dat hier een ander voertuig voor nodig is.

Compact en uiterst wendbaar zodat hij ook bij smalle straten en kleine projecten voor wat betreft machinaal herbestraten goed inzetbaar is.

Multifunctioneel, het doordachte vacuümsysteem met de ruime keuze aan zuignappen maakt dat u vrijwel alle maten en verbanden kunt leggen, ook gebakken materialen.

Productief, u weet als geen ander dat niet ieder werk, en de bijbehorende omstandigheden hetzelfde zijn, maar met de Stenenlegger is het heel wel mogelijk tot 50m2 productie per uur te maken.

Machinaal herbestraten met de Stenenlegger, waar inzetten:

  • Nieuw straatwerk
  • Herbestratingen
  • Ook gebakken materiaal
  • Diverse soorten tegelwerk
  • Groot- en kleinschalig werk
  • Stellen beton banden
  • Stellen goot elementen
  • Enz.

Machinaal herbestraten met de Stenenlegger, hoe werkt het:

Machinaal herbestraten | Stenenlegger

Aan een kant van de Stenenlegger bevindt zich de vulmond waarin de klinkers met een machine gestort kunnen worden. Vervolgens vervoeren 2 transportbanden de klinkers naar het zogenaamde formeerplatform.

Hier kunnen naar keuze 1 of 2 mensen de klinkers op Arbo hoogte formeren tot lagen. Tot slot bediend een van uw werknemers de flexibele hefarm die de geformeerde laag door middel van vacuüm gekoppeld aan een hydraulisch systeem van de formeertafel kan pakken, en in de baan kan leggen.

Afhankelijk van uw wensen kunt u de Stenenlegger bij ons kopen, maar ook huren.

Voor uitgebreide informatie en prijzen, neem contact met ons op.